3 unieke boeken: kinderwens vanuit mannelijk perspectief!3 unieke boeken: kinderwens vanuit mannelijk perspectief!

boeken kinderwens mannen

 

Mannen en vrouwen beleven een family building traject a-n-d-e-r-s. Wellicht komt deze mededeling niet over als een complete verrassing. Zonder in clichés te vervallen of de zaken te fel te veralgemenen, hebben vrouwen meestal meer behoefte om hun gevoelens te ventileren. Gewoon lekker een potje huilen en zelfbeklag, dat verdien je van tijd tot tijd toch wel verdorie? Mannen zien daar niet altijd de zin van in. Mannen zijn veelal oplossingsgericht (daar-komen-we-ook-geen-stap-mee-verder-hoe-lossen-we-dit-op). Vrouwen ervaren- ik moet ik er geen tekeningetje bij maken- het uitblijven van een zwangerschap natuurlijk ook meer als een fysiek gemis dan hun mannelijke partners. 

Hoe langer het traject duurt, hoe meer die verschillen naar boven kunnen komen. Het is de uitdaging om mekaar toch te blijven vinden. Ergens tussenin. En om misschien wel de voordelen van die verschillen in te zien. Niet altijd een makkelijke zoektocht. Maar wel enorm waardevol. In welke mate lukt dat bij jullie?

Deze 3 boeken over vruchtbaarheidsbehandelingen en/of adoptie zijn uniek omdat ze- voor de verandering- geschreven zijn door mannelijke ervaringsdeskundigen! Ze laten zien hoe ZIJ het beleven…

 

Boekentip 1:  “Izar” (Carlo Groot)

boeken kinderwens mannen

 

Dit is het enige Nederlandstalige kinderwens-ervaringsverhaal dat ik ken dat volledig geschreven is vanuit mannelijk perspectief (correct me if I am wrong). Alleen al om die reden is het de moeite waard om te lezen. Maar er zijn nog veel meer redenen…

Want wouw, want kan die Carlo Groot schrijven zeg! Soms rauw en hard. Soms teder en vol gevoel. Op de juiste momenten afgewisseld met een vleugje humor. Ik heb gelachen met dit boek. En ook bijna- krop in de keel- gehuild. Het is het soort boek dat nog een paar dagen blijft nazinderen nadat je het uitgelezen hebt.

Het is een heftig verhaal. Een verhaal over niet gelukte vruchtbaarheidsbehandelingen, zwangerschapsverlies, doodgeboorte en zwangerschapsonderbreking. Een verhaal dat spontaan de vraag oproept: hoeveel kan een mens verdragen? Het is zeker geen “klassiek” IVF- verhaal (voor zover dat al bestaat).

Helemaal fan van dit boek. Nogmaals: wouw….

 

 

Boekentip 2:  “How to make love to a plastic cup- A guy’s world to the world of infertility” (Greg Wolfe)

boeken kinderwens mannen

Greg kent, samen met zijn vrouw Julie, een moeizame tocht naar het ouderschap. Tot zijn grote verbazing wordt hij geconfronteerd met zijn eigen onvruchtbaarheid. Zoon Connor komt er uiteindelijk na 4 IVF- behandelingen.

Met dit boek introduceert Greg zijn mannelijke lotgenoten in de wereld van fertilliteit en IVF. Leg die saaie handboeken gerust effe opzij heren (en ook dames)!  Want dit boek is bijzonder informatief en goed gestoffeerd. En eigenlijk ook gewoon verrassend grappig. Maar nooit platvloers (in tegenstelling tot wat de titel van het boek mij een moment deed vrezen).

Greg vertelt wat je als man allemaal mag verwachten bij IVF. Hoe ga je om met een vrouw die dol draait van de hormonen en de stress? Hoe ga je om met je eigen gevoelens? In hoeverre is de typisch mannelijke oplossingsgerichte aanpak opportuun? (“Sorry Mr. Fix it, you can’t fix it”)… Ook heel ‘pragmatisch advies’ blijft niet uit. Want hoe zit dat nu juist met dat spermastaaltje dat geproduceerd moet worden? En hoe geef je je partner die hormonale injecties? (Help!)…

Verrassend goed boek vond ik dit!

 

 

Boekentip 3-  “Geezer dad” (Tom Lamar)

boeken kinderwens mannen

Nog een must-read family building verhaal gezien vanuit mannelijk perspectief!  Het is het verhaal van Tom Lamar, die samen met zijn vrouw Sam een aantal vroege zwangerschapsverliezen meemaakt, een reeks vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaat en uiteindelijk na vele jaren en via binnenlandse adoptie de trotse vader wordt van dochter Evelyn.

Tom vertelt heel openhartig over de emoties en de spanningen die dit traject teweeg bracht. Hoe hij en Sam het anders beleven. Hoe hij ijvert voor adoptie, terwijl Sam voor IVf wil gaan. Hoe hij- als veertiger- worstelt met het aspect leeftijd terwijl Sam dat lijkt te nuanceren… Toch is hun verhaal ook het bewijs van heel veel samenhorigheid en teamwork.

Tom vertelt in dit boek meermaals dat hij altijd ‘a fun parent’ wilde worden. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook geworden is voor zijn intussen tienerdochter. Zijn hele boek straalt dat uit!

 

 

 

Heren- en ook dames- jullie gaan zich ongetwijfeld meermaals tegenkomen in deze verhalen!

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Boeken met ervaringsverhalen over fertiliteit/ IVF : de absolute top 3!
Boeken met ervaringsverhalen over fertiliteit en IVF kunnen je waanzinnig veel herkenbaarheid bieden. Dat lost de zaak niet op. Maar...
Lees meer...