Over mijOver mij

Over mezelf

 

Ik ben Viki Peeters.

Ik ben gelukkig met mijn drie mannen. Waaronder twee zonen.

Het fertiliteitstraject dat voorafging aan dit geluk, was een lange en steile tocht.  Naar wat vaak een onbereikbare bestemming leek. En die passeerde langs 13 IVF-behandelingen en 2 miskramen. Ik kwam langs paden, waarvan ik nooit gedacht had dat ik er zou komen. En ook langs een paar diepe ravijnen.

De expeditie duurde 10 jaar. Ik bereikte de eerste bergtop, de geboorte van mijn oudste zoon, toen ik bijna 36 jaar was. Op de tweede bergtop, de geboorte van mijn jongste zoon, geraakte ik pas toen ik bijna 43 jaar was.

Ik  raakte soms de weg kwijt. Met mist om en in mijn hoofd. En te midden van een kluwen van  wegen, dat mij keuzestress bezorgde.

Ik bezweek soms onder mijn zware rugzak. Met daarin veel vragen en twijfels. Die ik altijd en overal meezeulde.

De expeditie eindigde uiteindelijk succesvol. Dankzij veel zoeken en navigeren. Dankzij veel vallen en weer recht krabbelen. En dankzij enkele onmisbare klim makkers.

De berg was het beklimmen meer dan waard. Ik zou het opniéuw doen. Maar ik zou het ook andérs doen. Want ik leerde veel op mijn tocht. 

Het was- en is- de meest leerzame expeditie uit heel mijn leven.

 

Over De Fertiliteitsmentor


De Fertiliteitsmentor is een stukje geïnspireerd op de lessen die ik trok uit mijn eigen tocht.  En gekleurd door mijn eigen persoonlijkheid: rustig, down-to-earth, constructief en positief ingesteld.

Het concept van De Fertiliteitsmentor is anderzijds vooral geïnspireerd door jullie: de vrouwen die ik begeleid, elk met jullie unieke expeditieverhaal. Jullie bieden mij permanent waardevolle inzichten over wat jullie nodig hebben op jullie tocht. 

Met De Fertiliteitsmentor wilde ik de gids creëren die jij mist op jouw moeizame weg naar het moederschap. Een ervaren metgezel als constante, geruststellende factor. Die naast of vlak achter je loopt. Die je de weg helpt zoeken. Die je  duwtjes in de rug geeft. Waardoor je rugzak weer wat lichter weegt.

Ik- oorspronkelijk ingenieur van opleiding- transformeerde tot de drijvende kracht achter De Fertiliteitsmentor, dankzij mijn eigen ervaringsverhaal, heel veel passie voor wat ik doe en alles wat ik leerde van mijn eigen mentoren in diverse opleidingen:

  • Na het volgen van een aantal opleidingen in integrale coaching behaalde ik het niveau ‘Professional Certified Coach’, internationaal erkend door de ICF (Internationale Coaching Federation). Met de wildgroei aan coaches is het ICF de beste standaard voor professionele coaching in Vlaanderen. Mijn coachinginstituut Yourcoach is één van de slechts 3 instituten in Vlaanderen die het ACTP-label heeft, de hoogst mogelijke onderscheiding voor coachingopleidingen. Mijn trainer Benjamin Ball is de auteur van het boek “Coachen zonder blabla”, een slagzin die ik zelf ook hoog in het vaandel draag.
  • Als enige in België ben in gecertificeerd in miskraambegeleiding, volgens de methode van Miskraambegeleiding. nl. Ik volgde er de opleiding “Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk” bij Miriam Van Kreij. Zij is een absolute expert in het thema en de auteur van het boek “Begeleiding van vrouwen met een miskraam” en het boek “Als je je kindje verliest in de zwangerschap”
  • “Van wens naar verwachting” is het vormingstraject rond de psychosociale aspecten van kinderwens, zwangerschap en ouderschap, dat georganiseerd wordt in samenwerking tussen UCLL, UZ Leuven en Fara. Ik volgde de onderdelen rond counseling, subfertiliteit en rouw en verlies.
  • Bij Yourcoach volgde ik de opleiding ‘Online coachen met impact’, specifiek om hetgeen ik leerde in voorgaande coachingopleidingen ook met maximale impact online via videocalls te kunnen toepassen.
  •  Bij  ‘Rika Lukac – auteur van het boek “Innesteling”– volgde ik de bijscholing voor professionals over de invloed van voeding en stress op vruchtbaarheid’. 

 Ik kijk er naar uit om met jou een expeditie team te vormen.

Wil je graag weten op welke manier wij precies een team kunnen zijn, contacteer me dan gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

En/of wil je alvast een voorproefje van mijn visie en ‘stijl’? 

Vraag dan mijn gratis doe-boek: “Haal zo veel méér uit de communicatie met je artsen- Een verfrissende kijk op je medische gesprekken doorheen je fertiliteitstraject.” aan.  Dat weerspiegelt met name mijn visie dat je in je fertiliteitstraject zo veel meer in eigen handen hebt, dan je misschien zal denken!

Download je gratis doe-boek “Haal zo veel méér uit de communicatie met je artsen.” . 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan