Over mijOver mij

Over mezelf

 

Ik ben Viki Peeters.

Ik ben gelukkig met mijn drie mannen. Waaronder twee zonen.

Het fertiliteitstraject dat voorafging aan dit geluk, was een lange en steile tocht.  Naar wat vaak een onbereikbare bestemming leek. En die passeerde langs 13 IVF-behandelingen en 2 miskramen. De expeditie duurde 10 jaar.

Ik  raakte soms de weg kwijt. Met mist om en in mijn hoofd. En te midden van een kluwen van  wegen, dat mij keuzestress bezorgde.

Ik bezweek soms onder mijn zware rugzak. Met daarin veel vragen en twijfels. Die ik altijd en overal meezeulde.

De expeditie eindigde uiteindelijk succesvol. Dankzij veel zoeken en navigeren. Dankzij veel vallen en weer recht krabbelen. En dankzij enkele onmisbare klim makkers.

De berg was het beklimmen meer dan waard. Ik zou het opniéuw doen. Maar ik zou het ook andérs doen. Want ik leerde veel op mijn tocht.

Het was de meest leerzame expeditie uit heel mijn leven.

 

Over De Fertiliteitsmentor


De Fertiliteitsmentor is een stukje geïnspireerd op de lessen die ik trok uit mijn eigen tocht.  En gekleurd door mijn eigen persoonlijkheid: rustig, down-to-earth, constructief en positief ingesteld.

Het concept is ook mee vormgegeven door  8 andere ervaringsdeskundigen. Elk met hun eigen unieke expeditieverhaal.  Bij het uitwerken van De Fertiliteitsmentor sprak ik urenlang met hen. Ik wilde weten wat ze precies gemist hadden op hun tocht.  Op welke momenten. En wat op die momenten heel concreet  het verschil zou gemaakt hebben. De inzichten die ze me boden, waren ongelooflijk waardevol. En zo biedt iedereen die ik tref bij De Fertiliteitsmentor mij ook weer nieuwe inzichten, die heel vaak leiden tot subtiele bijsturingen van het concept.

Met De Fertiliteitsmentor wilde ik de gids creëren die velen missen op hun tocht. Een ervaren metgezel als constante, geruststellende factor. Die naast of vlak achter je loopt. Die je de weg helpt zoeken. Die je  duwtjes in de rug geeft. Waardoor je rugzak weer wat lichter weegt.

Om deze rol waar te maken, volg(de) ik tal van opleidingen: ‘Kinderwensconsulent’ (bij UCCL Hogeschool Diest en Kinderwens Vlaanderen),  ‘Integrale Coaching Essentials’ en ‘Integrale Coaching Professional’ (bij Yourcoach Gent), ‘Bijscholing voor professionals over de invloed van voeding en stress op vruchtbaarheid’ (bij Rika Lukac – auteur van het boek “Innesteling”), ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk’ (bij Miskraambegeleiding.nl – Miriam Van Kreij – auteur van het boek “Begeleiding van vrouwen met een miskraam” en het boek “Als je je kindje verliest in de zwangerschap”), ‘Verbindend en empathisch luisteren’ (BZN) …Als coach volg ik regelmatig intervisiemomenten. Ik verdiep mij continue verder in coaching en in het thema kinderwens via opleidingen, events en bergen lectuur.

Je vindt me – als enige in België- als gecertificeerd coach in miskraambegeleiding op de website van Miskraambegeleiding.nl:

https://www.miskraambegeleiding.nl/gecertificeerde-coaches-miskraambegeleiding/ 

Ik kijk er naar uit om met jou een expeditie team te vormen.

Wil je graag weten op welke manier wij precies een team kunnen zijn, contacteer me dan gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

En/of wil je alvast een voorproefje van mijn visie en ‘stijl’? 

Vraag dan mijn gratis doe-boek: “Haal zo veel méér uit de communicatie met je artsen- Een verfrissende kijk op je medische gesprekken doorheen je fertiliteitstraject.” aan.  Dat weerspiegelt met name mijn visie dat je in je fertiliteitstraject zo veel meer in eigen handen hebt, dan je misschien zal denken!

Download je gratis doe-boek “Haal zo veel méér uit de communicatie met je artsen.” . 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan