Unieke ontmoeting met Wouter Torfs!Unieke ontmoeting met Wouter Torfs!

Wat hebben schoenwinkels met vruchtbaarheidsbehandelingen te maken? Op het eerste zicht inderdaad bitter weinig. En toch zal ik bij het binnenstappen van het ene (een schoenwinkel dus) voortaan mogelijks spontaan denken aan het andere (vruchtbaarheidsbehandelingen met name). En dat zit zo…

Schoenwinkels kennen voor mij geen geheimen. Mijn partner noemt mij niet voor niets “ons Imelda”. Nvdr: Imelda Marcos is de weduwe van de voormalige Fillipijnse president Marcos. Ze is berucht om haar enorme verzameling schoenen.

Bij elke wandeling over de Meir (en dat zijn er tamelijk veel) stap ik minstens één schoenwinkel binnen. Natuurlijk koop ik bijlange niet elke keer een paar- mijn schoenenverzameling is véél minder indrukwekkend dan die van de echte Imelda- maar alleen al het snollen door de rekken vol sneakers, laarsjes, instappers en aanverwanten maakt mij blij (en zo heeft iedereen wel zijn kleine afwijkingen).

Zonder twijfel huppel ik dus binnenkort ook weer eens de winkel van Schoenen Torfs binnen. En elke keer dat ik dat voortaan doe, ga ik toch weer een klein momentje terugdenken aan die zonnige namiddag, toen ik CEO Wouter Torfs ontmoette achter de schermen van zijn hoofdkantoor in Sint-Niklaas.

Alles lijkt positiviteit uit te stralen daar in het Torfs-bastion. De Flashy gele muren. De lange rij awards voor werkgever van het jaar. De slogan op de muren: “Great place to work”. De lachende werknemers. Een mens zou er bijna instant de drang krijgen om te solliciteren.

 

CEO Wouter Torfs IS zijn imago: professioneel maar aimabel . We ontmoetten hem met een 3-koppige delegatie van De Verdwaalde Ooievaar in het kader van de lancering van onze brochure “Vruchtbaarheidsbehandelingen optimaal integreren in de werksituatie: een win-win voor werkgever en werknemer.” Want wie konden we beter vragen om ‘pionier’ voor deze brochure te zijn dan de CEO van de 9-voudige werkgever van het jaar? Inderdaad…

 

Wouter Torfs was meteen bereid om het project van de brochure mee te ondersteunen. Maar liefst 95% van al zijn werknemers zijn vrouwen, zo vertelt Torfs. En ja, er zijn uiteraard ook al werknemers geweest die met vruchtbaarheidsbehandelingen geconfronteerd werden. Dat zij binnen hun werksituatie begrip moeten krijgen, vindt hij evident. Dat hij als werkgever met zijn houding een wereld van verschil kan maken in het fertiliteitstraject van een werknemer, dat beseft hij. “Iedereen binnen dit bedrijf moet zichzelf kunnen zijn”, zo gaat hij verder, ” en dat geldt natuurlijk ook als er een kinderwens is”. In onderling overleg is heel veel mogelijk, gelooft hij rotsvast.

Dat de constructieve houding van de werkgever van het jaar in deze een voorbeeld mag zijn voor veel andere werkgevers! Dat hopen wij van harte!

 

In welke mate slaag jij erin om je fertiliteitstraject te integreren in je professioneel leven? Wil je een goede tool om in overleg te gaan met je werkgever, gebruik dan de brochure die ik mee schreef voor De Verdwaalde Ooievaar:https://werkgevers.deverdwaaldeooievaar.be/

 

 

Loopt die combinatie van werk en vruchtbaarheidsbehandelingen bij jou niet zo vlot? Of heb je het gevoel dat jouw professioneel leven nagenoeg on hold is komen te staan? Mijn begeleidingstraject  biedt zeker handvaten om ook op dat punt een positieve beweging te brengen.

Dezelfde avond van ons bezoek, werd Schoenen Torfs trouwens voor de 10de keer op rij verkozen tot werkgever van het jaar. En zover ik kan oordelen, is dat niet geheel onverdiend.

 

 

 

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Apetrots: hier is de brochure voor werkgevers!
"Je graad van relaxed zijn in een IUI- of IVF-traject, valt of staat met de houding van je werkgever." "Je...
Lees meer...
IVF/ IUI: wel of niet vertellen op je werk?
Breng ik mijn baas en collega's  op de hoogte van mijn vruchtbaarheidsbehandelingen (IVF of IUI)  of net niet? Wettelijk gezien...
Lees meer...