Wat is de meest gehoorde reden om niet voor wat extra begeleiding te kiezen?Wat is de meest gehoorde reden om niet voor wat extra begeleiding te kiezen?

“Ik start binnenkort weer met een nieuwe IVF- behandeling. Het wordt weer heel druk, vooral ook in combinatie met mijn werk. Bij nader inzien kan ik het begeleidingstraject er nu echt niet bijnemen. Het is gewoon niet het moment.”

Ja, dat is hem dus. De reden die ik het meest hoor van wensmama’s- meestal n.a.v. een gratis kennismakingsgesprek- in het geval ze er voor kiezen om uiteindelijk toch niet in mijn begeleidingstraject te stappen.

 

 

Het is een begrijpelijke reactie. Vruchtbaarheidsbehandelingen zijn gewoon een zwaar proces, ook praktisch. Je moet het maar allemaal geregeld krijgen. Naar time- management kan het een hele puzzel zijn. Je hoort mij dat niet ontkennen. Een deel van mijn begeleidingstraject is er dan ook op gericht om die vruchtbaarheidsbehandelingen in te passen in je leven, zonder dat dat leven volledig on hold moeten worden gezet. Dat laatste is zo belangrijk om voldoende veerkrachtig te zijn. Het begeleidingstraject zal vast een aantal handvaten bieden die je time- management ten goede komen: welke patronen vreten energie en tijd bij jou?, op welke manier kan je daarin bijsturen?, hoe ga je sociale steun creëren die kan verlichten, welke rechten heb je als werknemer en hoe ga jij daarmee om…?,

 

Anderzijds kan je jezelf de vraag stellen: wanneer ga je wél echt genoeg tijd hebben? Let’s face it: NOOIT !!!  En ook: is een nieuwe IVF- behandeling misschien niet nét wél het moment om in een begeleiding te stappen die integratie in je leven zal vergemakkelijken en om rust te creëren bij jezelf? Maar vooral: waar draait het hier écht om? Wat zit er écht achter die gedachte “ik kan het er niet bijnemen“?

Kan je het er echt niet bijnemen? Is dat echt zo onmogelijk? Probeer het eens te bewijzen. En probeer nu het tegenovergestelde ook eens te bewijzen: “Ik kan het er wel bijnemen.”  Wat leer je hieruit? Misschien dat het een kwestie is van prioriteiten stellen: hoe belangrijk is het voor jou om dingen te gaan veranderen waardoor je anders en sterker in dit proces komt te staan?

Of durf je het er niet bijnemen? Durf jij kiezen voor jezelf door hier tijd (en geld) voor uit te trekken? Hoe belangrijk ben JIJ? Hoe moeilijk is het voor jou om te kiezen voor zelfzorg? Waar doe je dat eventueel nog: niet durven kiezen voor jezelf of geen tijd maken voor jezelf? Hoe streng ben je voor jezelf? Waar doe je dat nog? Wiens commentaar vrees je? In hoeverre laat je je daar onbewust door leiden?

Of wil je het er niet bijnemen? Wil je geen spannend gevoel? Wil je liever niet uit je comfortzone komen (want ja, verandering vraagt altijd dat we een beetje uit onze comfortzone komen) Wil je liever niet stilstaan bij een aantal zaken?

 

Feit is dat we onszelf enorm kunnen begrenzen door onze gedachten en de smoesjes die we onszelf graag wijsmaken.(waar doe je dat misschien nog?) Maar als je echt verandering wil, dan is het cruciaal om die gedachten of die smoesjes overboord te smijten. Anders kom je geen stap vooruit.

Met de gedachte of het smoesje aan jezelf “ik kan het er nu niet bijnemen” positioneer je jezelf min of meer in een slachtofferrol: “Ik wil het wel hoor, maar ik kan het niet omwille van mijn fertilititeitstraject, mijn werk, …” Maar je bent geen slachtoffer. Je hebt wel degelijke keuze: je gaat het erbij nemen of je gaat het er niet bijnemen. It’s up to you. Zo simpel. Tijd heb je niet, tijd maak je. Voor de dingen die JIJ belangrijk genoeg vindt.

De praktische modaliteiten om het er wel bij te nemen, die kunnen we samen perfect creëren. Er zijn verschillende opties die open liggen. Onder meer dit soort praktische zaken kunnen aan bod komen in een gratis kennismakingsgesprek.

Waar een wil is, is een weg. Aan jou de keuze of je die weg inslaat met mij of niet.

Wil je deze artikels graag 2 wekelijks in je mailbox? Meld je dan hieronder aan. Je krijgt dan meteen ook mijn gratis doe-boekje ‘Haal zo veel méér uit de communicatie met je artsen- Een verfrissende kijk op de medische gesprekken doorheen je fertiliteitstraject’ doorgemaild!

 

 

Meld je aan om mijn gratis doe-boekje en mijn 2 wekelijkse artikels in je mailbox te krijgen!

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Welke géniale les kan jij leren van Archimedes?
  EUREKA! Dat is de gevleugelde uitspraak van de oud-Griekse wetenschapper Archimedes op het moment dat hij- al zittend in...
Lees meer...
Wat staat er in jouw kinderwens- actieplan?
Een actieplan... Dat is waar we elke sessie bij De Fertiliteitsmentor mee afsluiten. Wat neem jij mee uit ons gesprek...
Lees meer...