Individuele begeleidingsprogrammaIndividuele begeleidingsprogramma

Wat houdt mijn individueel begeleidingsprogramma concreet in ?

   

  In 5 stappen naar meer controle: neem de regie van je moederschapswens in eigen handen!

   

  • Ontdek mijn unieke aanpak! Deze aanpak verloopt in 5 stappen, die focussen op hetgeen jij op weg naar het moederschap wél onder controle hebt. En dat is- verrassend misschien- héél wat! Zo kom je zelf aan het roer van je moederschapswens te staan!
  • Ik nodig je van harte uit om samen met mij deze 5 stappen te zetten. Ze zijn cruciaal voor élke vrouw die een gelukkige moeder wil worden, maar bij wie dat niet zo evident (meer) is. Cruciaal, omdat deze stappen je transformeren in de meest sterke en besluitvaardige versie van jezelf.
  • Binnen de krijtlijnen van deze stappen bepaal jij, met jouw specifieke situatie en verwachtingen, verder de concrete inhoud van de sessie en waar de focus ligt. We pikken strategisch de punten eruit die jou op het goede spoor zetten en gaan daarmee aan de slag. Zo is elk programma maatwerk.

   

  Lees hieronder wat elk van de 5 stappen inhoudt.

  Doorheen dit traject loopt een rode draad van emotionele begeleiding, en zo nodig ook praktische en juridische informatie.

  Ik geef geen medische info of begeleiding.

   

  • STAP 1: Keuzes, die goed voelen.
  • STAP 2: Verlies, dat deel mag zijn van jouw verhaal.
  • STAP 3: Jij, die jezelf (her)ontdekt.
  • STAP 4: Jij en je omgeving, samen sterk.
  • STAP 5: Stress, te lijf met gepaste strategieën.

   

   

  In stap 2 gaan we in op verschillende laagjes van verlies. Heb jij hierbij ook een miskraam meegemaakt en voel jij nood aan specifieke begeleiding hierbij om weer vooruit te geraken? In mijn apart individuele miskraambegeleidingstraject zoomen we verder in op deze laag van verlies. Mijn individuele begeleidinsprogramma en mijn miskraambegeleidingstraject kunnen volledig onafhankelijk van mekaar gevolgd worden. Je kiest één van beiden of je volgt het ene als verdere verdieping, dan wel verbreding van het andere. De keuze is volledig aan jou.

   

   

  Wat levert mijn individueel begeleidingtraject jou op?

  Heb jij een duidelijke, overtuigde moederschapswens? Dan heb je maar één doel voor ogen: een kind, een gelukkige moeder worden! En liefst snel wat! Je hebt geen eeuwen meer! Daar hoeven we niet flauw over te doen. Helaas kan niemand jou garantie bieden op een kind. Niémand. Zelfs een hele rij topdokters niet. En- in alle bescheidenheid- ook ik niet.

  De doordachte stappen van mijn programma zorgen er wel voor dat jij:

  …terug voelt dat je vat krijgt op jouw weg naar het moederschap- niet rechtstreeks op de uitkomst, maar wel op het proces- waardoor er weer rust ontstaat in je hoofd.

  … niet meer blijft hangen in besluiteloosheid, maar knopen durft doorhakken, keuzes durft te maken die goed voelen voor JOU en van daaruit stappen durft te nemen.

  … je verliezen- hetgeen niet liep zoals gepland- durft te nemen, zodat je weer vooruit geraakt en/of kiest voor nieuwe perspectieven

  … je jezelf (her)ontdekt als de sterke, gelukkige vrouw die je bent of kan zijn.

  … een eventueel medisch traject van vruchtbaarheidsbehandelingen emotioneel langer volhoudt en niet ‘vroegtijdig’ afhaakt, want dat zou statistisch je kansen verlagen en dat wil je niet.

   

  Ook als jouw moederschapswens nog wat aarzelend is, maar je hard tikkende biologische klok je veranderd heeft in een ‘twijfelmoeder’, dan zijn deze stappen en resultaten ongelooflijk belangrijk. Blijven hangen in twijfel is immers geen optie meer!

   

  Jouw moeizamere weg naar gelukkig moederschap eindigt niet abrupt van zodra je zwanger bent en zelfs niet altijd op het moment dat er een kindje is! Net de ‘nasleep’ van de weg ernaar toe en de keuzes die daarbij maakte, kunnen ervoor zorgen dat je onzeker zwanger bent. Of dat je voelt dat je niet helemaal stabiel in het moederschap staat. En ook dan zijn deze stappen en resultaten belangrijk! Zodat je leert omgaan met de bijzondere uitdagingen van een zwangerschap of moederschap, na een lang fertiliteitstraject dat je aan jezelf heeft doen twijfelen, na een zwangerschapsverlies dat nog altijd nazindert, als “midlife mama”‘, als solo mama, als mama via donorconceptie…

   

  Vijf stappen zijn hiervoor nodig. Bij elke stap werken we samen naar direct bruikbare persoonlijke inzichten en krijg je info op maat. We sluiten elke stap af met een concreet plan van aanpak waar jij nog verder mee aan de slag kan.

  Lees hier enkele getuigenissen van klanten die mijn individueel programma doorliepen.

  Hoe verloopt het praktisch?

   

  1.Gratis kennismakingsgesprek

  Interesse in mijn bovenstaand aanbod? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

  Ik nodig je graag uit voor zo’n gesprek en contacteer je online via Zoom (of telefonisch) op een onderling afgesproken tijdstip.

  Ik luister naar de problemen waar jij mee worstelt en naar jouw verwachtingen. Op het einde van het gesprek kijk ik of ik jou een passend begeleidingsaanbod kan doen.

   

  2. Individueel begeleidingstraject

  ***NIEUW: volledig online 10 weken- programma***

  Ik heb mijn programma  aangepast aan de uitzonderlijke Corona-maatregelen omtrent social distancing, zodat ik je op een veilige en kwalitatieve manier ondersteuning kan blijven bieden.

  Ik bied een volledig online programma aan, dat bestaat uit 6, 5u individuele begeleiding.

  Aan elk van de stappen besteden we een online sessie van 1u 10min. We praten face tot face met mekaar via Zoom (jij hebt daar geen account voor nodig, ik bezorg je een link). Voorafgaand aan elke stap krijg je een werkboekje als bonus doorgestuurd. Daarin vind je ruimte voor voorbereiding, weerslag van ons gesprek, reflectie achteraf, actieplan en extra tools waar je tussen de sessies door mee aan de slag kan.

  Het doorlopen van de stappen duurt gemiddeld 10 weken. Jij en en jouw moederschapswens krijgen hierbij exclusieve tijd en aandacht en we werken doelgericht naar verandering.

  Ongeveer een maand na afloop van het programma houden we een opvolgingsgesprek van 40 minuten, om te horen hoe je de inzichten uit het begeleidingstraject omzet in de praktijk.

   

  Ik werk met enkel nog met een begeleidingsprogramma en niet meer met losse sessies omdat ik er intussen van overtuigd ben dat:

  • deze 5 stappen cruciaal zijn voor iéderéén met een moederschapswens die niet makkelijk vervuld raakt
  • het jou houvast biedt (je weet wat je kan verwachten qua aantal sessies en verloop)
  • wij hierdoor een vertrouwensrelatie kunnen opbouwen
  • dit de enige manier is om gericht naar resultaten te werken en zo écht verandering teweeg te brengen

   

   

  Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.