Speciaal voor Kleine Zus op Wereldlichtjesdag.Speciaal voor Kleine Zus op Wereldlichtjesdag.

Ik zal mij altijd afvragen wie ze geweest zou zijn. Kleine Zus …

Hoe zou ze eruit gezien hebben? Ik probeer mij een beeld van haar te vormen. Maar er komt niks. Ik probeer mij nog harder te concentreren. Maar het beeld blijft altijd onscherp. En toch denk ik dat ik telkens opnieuw het wazige beeld zie van een klein meisje, met halflange, lichtbruine haartjes. Twee staartjes. Links en rechts. En een rokje aan. Hoe gek, het lijkt meer iets voor mij om de haartjes van mijn dochter kort te laten knippen en haar een leuke broek aan te doen. Maar toch heeft Kleine Zus twee staartjes en een rokje. In mijn hoofd.

Hoe oud zou ze intussen al geweest zijn? Wat zou ze intussen al allemaal gekund hebben? Bijna 6 jaar al. Laatste kleuterklas. Een flinke meid al. Ze wordt zo rap groot. In mijn hoofd.

Hoe zou het geweest zijn met een dochter? Hoe gek om ook een méisje te hebben. In mijn hoofd.

Ze heeft een naam. In mijn hoofd.

Ze bestaat. Maar alleen in mijn hoofd.

Alleen in mijn hoofd. En mijn hart.

 

Ik schrijf op deze blog niet zo vaak over mijn eigen ervaringen. Dat is een bewuste keuze. Omdat het bij De Fertiliteitsmentor volledig om jullie verhaal draait. Niet om dat van mij. Maar voor Wereldlichtjesdag maak ik vandaag een keer een uitzondering. Als mini-eerbetoon aan Kleine Zus die niet fysiek tot onze familie behoort, maar er toch voor altijd een plekje heeft.

 

De emotionele begeleiding die ik toen gemist heb na mijn zwangerschapsverliezen, bied ik nu zelf aan in mijn individuele miskraambegeleidingstraject. De cirkel is hiermee rond.

Mijn miskraambegeleidingstraject is gebaseerd op het programma van Miskraambegeleiding.nl, waar ik een deel van mijn opleiding volgde. 

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *