Tevreden klantenTevreden klanten

Ik deel hier heel graag enkele getuigenissen.
Deze vrouwen namen de regie van hun moederschapswens in eigen handen en leerden daarbij hun eigen sterkte (her)ontdekken!
Ik ben blij dat ik hun hierbij op weg mocht zetten.

 


Marta

 

After long years of trying and- what felt to me as- failing, I found it very difficult to cope with feelings of guilt. It had also become difficult to communicate with my partner, friends and family.

This guidance brought us awereness about the past, the present and the future. We took back the control over our treatment with egg donation. We were able to move forward with this ‘plan B’ and see it as a valuable option, not as a failure. I started communicating again with my partner, friends and family regarding this topic.

Before, we were taking decissions that felt wrong or we were taking no decissions. We felt lost and alone. Now that is not the case anymore.

 


Inge

Door de stress van dit fertiliteitstraject was ik prikkelbaar en moe. Dat resulteerde ook in moeilijkere communicatie met mijn partner. Ik had ook het gevoel dat ik te veel ‘opkropte’.

Doorheen het begeleidingsprogramma kreeg ik inzichten over mezelf, waar ik mij ergens wel van bewust was maar waarvan ik niet besefte dat ze zo’n negatieve impact hadden op mijn fertiliteitstraject en mijn functioneren. Ik ben met die inzichten aan de slag gegaan. En met resultaat. Ik heb geleerd dat verandering niet in 1-2-3 moet, maar dat het altijd de kwestie is om klein te beginnen.
Ik ben ook gaan beseffen hoe belangrijk het is om wel degelijk stil te staan bij de verliezen die zich voordoen tijdens zo’n fertiliteitstraject (miskraam, mislukte pogingen, …).

Viki was een erg goede luisteraar en zorgde er altijd voor dat ik zélf tot bepaalde inzichten kwam. Daardoor drong het veel meer tot me door. We werkten ook met werkvormen, die veel meer losmaakten dan gewoon praten. De actieplannen na elke sessie zorgden ervoor dat ik er echt wat mee deed en er bleef bij stilstaan.

Ik slaag er nu in om mij meer te ontspannen, ik sta rustiger in het traject en ik kan er beter over praten met mijn partner.

 


Bianca

Voorafgaand aan het begeleidingsprogramma vond ik het vooral moeilijk om om te gaan met- wat voor mij aanvoelde als- mislukkingen. Ook speelden de reacties uit mijn omgeving mij parten.

Door het begeleidingsprogramma ben ik gaan inzien dat ik zoveel meer ben dan alleen maar de wensmama bij wie het zwanger worden niet lukte. Ik ging ook beseffen dat ik heel veel dingen in mijn leven onnodig uitstelde, zolang ik niet zwanger was.

Ik vertoon nu veel minder uitstelgedrag; ik plan eindelijk weer dingen in mijn leven. Ik ben weer aan mezélf gaan denken. Het lukt mij ook veel beter om om te gaan met de meningen van anderen. Ik ben kritischer naar mezelf gaan kijken en kwam daardoor tot belangrijke inzichten, omtrent zaken waarvan ik niet besefte dat ze me tegenhielden in dit fertiliteitstraject. Kleine zaken met grote invloed.

Ik laat alles wat het begeleidingsprogramma me bracht niet meer los.

 


Liesbet

Ik vond het aan het begin van het begeleidingsprogramma vooral moeilijk om een goede balans te vinden tussen hoop en wanhoop. Ik bouw telkens veel hoop op, maar weet tegelijkertijd dat ik ook realistisch moet blijven.

Het begeleidingstraject heeft me mentaal sterker gemaakt. Door de verschillende oefeningen die we deden heb ik mezelf, mijn gedachten en mijn verwachtingen veel beter leren kennen. Ik ben het ruimere plaatje ook gaan leren zien: wie ik allemaal ben en welke rollen ik allemaal speel in mijn leven, en hoe ik deel uitmaak van een groter familiesysteem. Dat heeft mij meer veerkracht en aanvaarding gebracht.

Ik heb tijdens het begeleidingsprogramma onder meer geleerd hoe ik negatieve, hypothetische gedachten kritisch kan gaan onderzoeken en hoe ik daarna anders kan gaan denken en doen. Zo had ik bijvoorbeeld gedachten opgebouwd over mogelijke reacties uit mijn omgeving. Die gedachten bepaalden mijn houding t.o.v. hen. Toen bleek dat die gedachten eigenlijk niet klopten, veranderde er sociaal al meteen veel.

Ik ben achteraf blij dat ik de stap naar dit begeleidingsprogramma heb gezet.


Stefanie

 

Voor ik aan dit begeleidingsprogramma begon, vond ik het heel moeilijk om minder emotioneel om te gaan met mijn kinderwens. Ik kon het geen moment loslaten en liep vast op moeilijke momenten.

Ik ben gaan inzien dat ik vast zat in verkeerde manieren om met mijn stress en emoties om te gaan. Ik heb ook geleerd dat praten met anderen echt helpt en heb op dat punt een klik gemaakt.

Ik ben nu beter in staat om te relativeren en om op moeilijke  momenten met meer moed verder te gaan.

Met ‘iemand extern’ gaan praten leek eerst een grote stap, maar is echt een meerwaarde geweest.

 

Wil jij ook kennismaken?

 

Contacteer me dan gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we samen of mijn programma past bij wat jij nu nodig hebt en is er ruimte voor al jouw vragen.

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

En/of meld je gerust aan om mijn 2-wekelijkse blogs/artikels in je mailbox te krijgen. Je krijgt dan ook  meteen mijn gratis doe-boekje “Haal zo veel méér uit de communicatie met je artsen! – Een verfrissende kijk op de medische gesprekken doorheen je fertiliteitstraject.” erbij. 

Meld je hier aan voor mijn 2-wekelijkse artikels en mijn gratis-boekje.