Jingle Bells of Jingle Hell? Overleef de feestdagen!Jingle Bells of Jingle Hell? Overleef de feestdagen!

 

kinderwens IVF feestdagen

 

 • “Jezeke is geboren, halleluja, hallo…” Kerstliedjes schallen door de radio. Er ik een kindeke geboren… Maar niet bij jou. …. Zucht.

 

 • De feestdagen, Nieuwjaar en vooral Kerstmis, zijn familiefeesten. De waarde van familie staat centraal. Kindéren staan centraal. Kinderhandjes,die  gretig pakskes open scheuren. Kindermondjes, die zoentjes geven en nieuwjaarsbrieven lezen: “Liefste mama en papa..” … Zucht

 

 • “En, wat mogen we jullie wensen voor het nieuwe jaar?” (vette knipoog) Daar zijn ze weer. Je ziet ze (gelukkig) niet elke dag. Maar met de feestdagen is er geen ontkomen aan. De olifanten in de porseleinkast. Tante Maria en tante José en nonkel Jos en… Zucht.

 

 • Met de feestdagen zijn we graag heerlijk ouderwets. En daar horen papieren kaartjes bij.  “… Alles wat je maar kan wensen voor het nieuwe jaar…” Worst case zijn  de fotokaartjes. Met allerschattigste baby. Met allerschattigste mini-kerstmuts op… Zucht.

 

 • Heb jij er ook last van? Van zwangerschapsaankondigingen-fobie (een hele mond vol)? In dat geval zijn de feestdagen een bange periode. De feestdagen zijn namelijk zéér in trek voor het bekend maken van zwangerschappen.’Gezéllig’ bij de kerstboom. Meestal nog voor het voorgerecht. Bij wijze van aperitief. En jij- opmerkzaam als je bent- had het eigenlijk al op voorhand gespot: nicht- lief of schoonzus -lief die zuinig aan haar fruitsap nipte terwijl de rest gulzig champagne naar binnen goot… Zucht.

 

 • De feestdagen zijn een mijlpijl tijdens het jaar. Dus misschien had jij vorig jaar tijdens de feestdagen of doorheen het jaar gefantaseerd dat je met een bollende buik aan de feestdis zou zitten. Of dat je een zwangerschap zou aankondigen, met zo van die kleine kerstsokjes. Of misschien wel dat jouw pasgeboren baby als eerste (de jongste van de familie, weet je wel) een pakske zou uitpakken. Maar nu bolt je buik hooguit van een overdosis kerststronk. En wat had jij ook graag truttig aan je fruitsap staan nippen. Maar in plaats daarvan kan je de godendrank weer rijkelijk laten vloeien. Zo onéérlijk… Zucht.

 

 • Binnen een paar dagen is weeral een jaar voorbij. Een jaar zonder zwangerschap. Een jaar zonder kind …. Zucht.

 

 • Het zijn donkere dagen. Het lijkt wel alsof het maar een paar uur licht is per dag. Korte, grijze, mistige dagen zijn niet bevorderend voor jouw humeur. En zeggen dat ze in Australië Kerstmis vieren in putteke zomer…Zucht.

 

 • Kaaskroketten. Garnaalkroketten. Andere kroketten.  Kerststronk met 2cm slagroom erop. Tiramisu. Ijstaart.Pralines…. Nog niet gesproken over de champagne, wijn, Baileys, Amaretto,…. Het vruchtbaarheidsdieet of endometriosedieet is onherroepelijk om zeep… Zucht.

 

 • Iedereen is in feeststemming. Maar jij mogelijk niet. Omdat je dit jaar  X mislukte inseminatie- en/of IVF pogingen hebt gehad. Of omdat je nog niet lang geleden een zwangerschap verloren bent. Of omdat je adoptieprocedure niet echt opschiet… Of omdat je er gewoon de p-é-s-t in hebt…Of…  Zucht  

 

 • Strak, zwart glitterjurkje aan met oudjaar? Of toch maar niet? Door hormonale behandelingen en stress is je lijn misschien niet meer helemaal wat ze is geweest… Je zelfbeeld eigenlijk ook niet?…Zucht.

 

 • Hohoho. Met de kerstweek sluit de fertiliteitskliniek (mogelijkerwijs). Ook dat nog. Een cyclus overgeslagen. Een maand ‘verloren'(?)…Zucht.

 

feestdagen kinderwens

 

Hoe is dat voor JOU als wensouder die feestdagen? Hoe lastig zijn ze voor jou op een schaal van 0 tot 10? Wat maakt die feestdagen dan precies lastig? Misschien is het één van bovenstaande redenen. Misschien is het iets totaal anders. Maak die analyse eens voor jezelf. En vervolgens: hoe ga je daar dan mee omgaan? 

En verder: welke plaats geef jij je kinderwens tijdens de feestdagen? In welke mate laat je het er zijn? Hoe kan je dat doen? Met wie ga je erover praten?   Schrijf je een speciaal kerstgedicht? Of zet je  een speciaal kaarsje op de feesttafel voor jouw gewenst kindje? Of hang je een speciaal engeltje in de kerstboom? Of steek je speciaal voor het kindje van je dromen een vuurpijl af met nieuwjaar? Of…?

En tenslotte: In hoeverre durf je voor jezelf te kiezen als het je echt effe te veel wordt?  Hoe ga  je dat doen? Wat ga je zeggen tegen tante Maria? Of hoe ga je even ontsnappen aan alle drukte? Of..?.

Je kan tante Maria, tante José en nonkel Jos niet echt ten gronde veranderen, maar wel hoe JIJ die feestdagen aanpakt!

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

De megaboeing: crashen of VLIEGEN?
Een nieuw jaar.  Een nieuwe dosis HOOP ... Elke maand wil je zo graag geloven dat je zwanger bent. Hoop....
Lees meer...
WOUW!: 10 goede kinderwens- doelen tijdens de Warmste Week 2018!
Het lijkt nog maar gisteren dat we tijdens de hete zomer rond de barbecue zaten. Zonnebril op. Ijskoude cocktail in...
Lees meer...