“Zolang ik niet zwanger ben, kan ik mij toch gewoon niet beter voelen.”“Zolang ik niet zwanger ben, kan ik mij toch gewoon niet beter voelen.”

Niet zwanger raken, terwijl je een vurige kinderwens hebt, doet veel met jou. Heel veel. Het kan je emotioneel doen wankelen. Het haalt je zelfvertrouwen soms onderuit. Het kan bepaalde relaties met je omgeving ondermijnen. Het maakt dat je minder en minder goed functioneert …

Nochtans is het fundamenteel dat jij mentaal sterk genoeg in dit fertiliteitstraject blijft staan. Anders houdt je dit zware traject nu éénmaal niet vol. Dat is de harde waarheid. Tijd om eraan te werken dus!

“Ja maar Viki, zolang ik niet zwanger ben, KAN ik mij TOCH GEWOON NIET  beter voelen. Alleen zwanger worden, kan emotioneel verandering brengen.” Het is een begrijpelijke reactie, die ik al meer dan eens gehoord heb. Sta mij toe daar even dieper op in te gaan. Want- je voelt em al komen- ik geloof dat niet …

Eigenlijk is die uitspraak (of gedachte) best comfortabel voor jou. Zeg nu zelf. Door erin te geloven, hoéf je namelijk “gewoon” niets te doen. Het is de ideale manier om je te blijven verbergen achter jouw ‘muur van afweer’. Vergelijk het met een dikke, hoge muur van zachte kussens waar je lekker zacht en veilig zit en waar je de emoties en het verdriet aan de andere kant van die muur niet hoeft te voelen. Maar met een dikke muur voor je neus … kan je ook niet bewegen, kom je niet VOORUIT. Je staat jezelf op die manier niet toe om emotioneel weer te groeien.

kinderwens coaching

Deze uitspraak (of gedachte) hoort trouwens thuis in dezelfde categorie als “ik verdien waarschijnlijk gewoon geen kind.” of  “mijn partner moet gewoon maar iemand anders zoeken.” Want daarmee is ook alles gezegd. Daarmee lijk je jezelf ook ‘vrij te stellen’ van verdere actie.

Bevraag dat soort gedachten altijd kritisch voor jezelf. Is dat echt zo? Zo ja, wat bewijst dit? Keer de gedachte nu eens om. En geef nu 3 argumenten waarom dat OOK klopt. Wat brengt jou deze kleine oefening?

Bedenk dat gedachten maar gedachten zijn. De meeste van onze gedachten kloppen niét. Vele van die gedachten gebruiken we onbewust om onszelf af te schermen. Ze zijn best wel geniepig die gedachten en … ze kunnen ons doen en laten gaan bepalen.

De gedachte “ik kan mij WEL beter gaan voelen, ook al ben ik nog niet zwanger.” vraagt méér van jou. Dat staat vast. Je gaat van achter die zachte muur van kussens moeten komen. Je gaat er actief moeten aan werken. Maar je gaat wel vooruit komen en de sterkte opbouwen die écht wel nodig is. En nee, dat gaat niet altijd makkelijk zijn. Er gaan momenten zijn dat je liever weer achter je zachte muur kruipt. Lekker comfy. Maar zonder transformatie. Daarom heb je iemand nodig die je af en doe een sjot onder je k… geeft. Hoppa, weg van achter die muur van jou! Want aan de andere kant van die muur ligt verandering.

Wat heb jij nodig om echt in beweging te komen, om patronen te doorbreken waarin je mogelijk al lang vastzit? Hoe bereik je verandering in je mindset, die je nodig hebt om emotioneel overeind te blijven in jouw kinderwens? Dat zijn de dingen waarrond ik met jou werk tijdens een begeleidingstraject. Ik bied geen losse sessies meer aan, maar enkel trajecten, omdat we die verandering niet in één sessie teweeg kunnen brengen. Daar moeten we samen een paar sessies gericht naar werken. Als een team. De trajectvorm biedt ons ook de mogelijkheid om de vertrouwensband op te bouwen die daarvoor nodig is.

Wil je een voorzichtig eerste stapje zetten van achter jouw muur van kussens vandaan? Dan nodig ik je heel graag uit voor een gratis, geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je mijn artikels voortaan graag in je mailbox krijgen? Meld je dan hieronder aan. Je krijgt dan meteen ook mijn doe-boekje: “Haal zo veel meer uit de communicatie met je artsen- Een verfrissende kijk op de medische gesprekken doorheen je fertiliteitstraject.” doorgestuurd.  Intussen hebben al honderden wensmama’s het boekje gedownload en heb ik al heel fijne commentaren gekregen. Ik geef je mailadres aan niemand door en je kan je elk moment weer uitschrijven.

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

 

Meld je aan om mijn artikels en mijn doe-boekje in je mailbox te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Welke géniale les kan jij leren van Archimedes?
  EUREKA! Dat is de gevleugelde uitspraak van de oud-Griekse wetenschapper Archimedes op het moment dat hij- al zittend in...
Lees meer...
Wat staat er in jouw kinderwens- actieplan?
Een actieplan... Dat is waar we elke sessie bij De Fertiliteitsmentor mee afsluiten. Wat neem jij mee uit ons gesprek...
Lees meer...
Met welke ‘strategie’ verhoog jij je slaagkansen?
Piekermonstertjes versus duidelijkheid "Ik ga er nog eens efkes over nadenken, Viki. Want ik ben ook juist met fertiliteitsyoga begonnen....
Lees meer...